PARAULA DE DÉUDimecres 19 Abril 2023

Paraula de Déu

Joan 3,16-21

Jesús va dir Nicodem:
Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d’ell. Els qui creuen en ell no són condemnats, però els qui no creuen ja han estat condemnats, perquè no han cregut en el nom del Fill únic de Déu. La condemna ha arribat per això: quan la llum ha vingut al món, els homes s’han estimat més la foscor que la llum, ja que les seves obres eren dolentes. Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s’acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seves obres. Però els qui viuen d’acord amb la veritat s’acosten a la llum perquè es vegin les seves obres, ja que les fan segons Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’aquest dies de Pasqua ens fa una proposta força sugerent: apropar-nos a la inquietud de Nicodem. Ell, un home respectable, fidel a la Llei i la tradició, que, en sentir parlar Jesús, queda tocat i ben tocat. Hi ha quelcom nou i diferent en aquest home que es diu Fill de Déu.

• El cor de Nicodem és net, cerca Déu més enllà d’allò après i establert, obre la ment i s’arrisca a que tota una vida de fe –i seguretats- es trasbalsi amb l’encontre amb Jesús.

• I és que viure d’acord amb la veritat, ens fa lliures.

• Però a la llum de la Resurrecció de Jesús, tot pren sentit: néixer de nou, el Fill lliurat per oferir salvació, cadenes que es trenquen i ens mantenien a les fosques… comprendre que Déu estima tant el món, que dóna el seu Fill únic perquè no es perdi ningú. Ningú!

• Cerca dins teu allò que et paralitza i comprova com la llum de la veritat t’allibera. Déu no et condemna! Tan sols et busca, t’espera, t’estima… doncs també estàs cridat a viure d’acord amb la veritat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: