ESCRIT DEL BLOCDijous 20 Abril 2023

Església de l’Anunciació (Natzaret):

Església de l’Anunciació (Natzaret): construïda on es trobava la casa de Josep i Maria, aquesta basílica és un dels llocs litúrgics més venerats del món cristià. Al costat d’ella es troba l’Església de Sant Josep, on el pare de Jesús tenia el seu taller de fusteria i sota la qual s’estenen coves que molt probablement es van utilitzar en temps de Crist per emmagatzemar gra, vi i oli.

CAPELLA DE L’ANUNCIACIO

 En el sentit de les agulles del rellotge: Església de l’Anunciació (exterior), Església de l’Anunciació (interior), Basílica de Getsemaní, Església de les Benaurances i Església de Sant Pere.

Cada Setmana Santa, Milers de pelegrins viatgen a Israel per celebrar els festivitats de Pasqua a ELS MATEIXOS LLOCS on van succeïr fa més de 2.000 anys. Durant aquestes dates, Moltes de les Esglésies cristianes del país acullen feligresos i curiosos per igual, atrets per la litúrgia i a els ritus de la tradició més antiga i solemne. Aquestes són d’algunes de les més destacades:

Basílica de Getsemaní (Jerusalem):

Basílica de Getsemaní (Jerusalem): coneguda també com Església de Totes les Nacions, aquest edifici està erigit al costat de l’Hort de les Oliveres on la tradició explica que Jesús va pregar la nit abans de la seva crucifixió. Durant la nit, aquest lloc convida a la meditació. Reconegut per la seva timpà: mostra un colorit mosaic triangular que representa a Crist com el vincle entre Déu i la humanitat.

Església dels Dotze Apòstols (Cafarnaum)

Església dels Dotze Apòstols (Cafarnaum): convertida en una icona per l’elecció de Jesús als seus Dotze Apòstols, com va relatar l’Evangeli. Al seu interior, impressionants frescos de brillants colors cobreixen les parets i sostres de l’Església amb representacions bíbliques.

Església de les Benaurances

Església de les Benaurances: la importància dins de la fe cristiana de la muntanya de les Benaurances és que Jesús va proclamar el famós Sermó de les Benaurances, – «Feliços els pobres en l’esperit: d’ells és el Regne del cel …» -, i altres ensenyaments com – «Perquè et dic, tret que el teu justícia excedeixi a la dels escribes i fariseus, mai entraràs al Regne dels Cels» -. L’església està envoltada d’un gran jardí i el seu pis de mosaic de l’església està decorat amb símbols de les set virtuts de l’ésser humà: la castedat, la temprança, la caritat, la diligència, la paciència, l’amabilitat i la humilitat

Església de Santa Maria Magdalena

Església de Santa Maria Magdalena (Jerusalem): en el vessant occidental de la Muntanya de les Oliveres, Maria Magdalena va ser una de les poques persones nomenades en els Evangelis com presents a la crucifixió de Crist i va ser el primer testimoni registrat l’esdeveniment. Es tracta d’una de les visites més pintoresques de Jerusalem, especialment a la nit quan les seves cúpules daurades il·luminades semblen surar sobre els arbres foscos que l’envolten.

Capella de la Barca (Magdala)

Capella de la Barca (Magdala): amb l’original altar en forma de barca i vistes al mar de Galilea, aquesta capella recorda Jesús predicant des de la barca. A més, en 2014 el seu presbiteri va ser beneït pel Papa Francesc durant la seva visita pastoral a Israel

Santa Ana de Jerusalén

Església de Santa Anna (Jerusalem): constitueix des del segle XII un dels millors exemples d’arquitectura de les Croades a Israel ia tot l’Orient Mitjà. Va ser creada en honor a Santa Anna, mare de la Mare de Déu. Es troba en els voltants de la piscina a Bethesda que es creia que tenia poders curatius.

Església de Sant Pere (Yafo)

Església de Sant Pere (Yafo): situada al passeig marítim de la ciutat vella, al municipi de Tel Aviv-Jafa, pertany a la Custòdia franciscana de Terra Santa. L’Església va servir durant molt de temps com un far per als pelegrins que arribaven des del mar Mediterrani. A més, a dia d’avui segueix albergant pelegrins arribats de totes les parts del món.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: