ESCRIT DEL BLOCDissabte 22 Abril 2023

Santa Maria Verge, Mare de la Companyia de Jesús

Tots els 22 d’abril se celebra la festa de Santa Maria Verge, Mare de la Companyia de Jesús.

Aquesta celebració té el seu origen el 1541 quan els primers jesuïtes van fer els vots solemnes de pobresa, castedat i obediència davant d’aquesta imatge a la Basílica romana de Sant Pau d’Extramurs.

Sant Ignasi va escriure: “Quan arribem a Sant Pau els sis ens confessem, els uns als altres. Es va decidir que Íñigo digués missa a l’església, i que els altres rebessin el Santíssim Sagrament de les seves mans, fent els seus vots de la manera següent: Ignasi dient missa i just abans de la comunió, sostenint un paper amb la fórmula dels vots, es va tornar cap als seus companys que estaven agenollats, i va pronunciar les palaves dels vots.

Després de dir-les, va combregar rebent el Cos de Crist. Quan va acabar de consumir va col·locar les cinc hòsties consagrades a la patena i es va tornar cap als seus companys. Cadascú va prendre el text dels vots a la mà i va dir en veu alta les paraules. Quan el primer va acabar, va rebre el Cos de Crist. Després, per torns, els altres van fer el mateix. La missa va tenir lloc a l’altar de la Mare de Déu, on estava reservat el Santíssim Sagrament.

Quan va acabar la missa, després de pregar davant els altres altars, van tornar a l’altar major, on tots es van acostar a Íñigo. Li van fer una abraçada i el petó de la pau, amb molta devoció, sentiment i llàgrimes; així van finalitzar la cerimònia dels vots i el van començar a la seva vocació”.

Uns mesos abans, el 27 de setembre de 1540, Paul III havia aprovat la Fórmula de la Companyia de Jesús i concedit llicència per fer les seves Constitucions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: