ESCRIT DEL BLOCDilluns 24 Abril 2023

L’esperança per esvair dèsànims

En la nostre vida se’ns entrecreuen fets i situacions que ens marquen processos i etapes de la nostra existència. També se’ns poden desvetllar sentiments i experiències contraposades i diverses, de joia o de tristesa, de pau o de neguit, de decepció o d’il·lusió, d’abatiment o d’esperança. Però, la vida va per davant de moltes idees i previsions.

Tanmateix, cada vegada som més sensibles i receptius dels testimonis personals que de les doctrines, i això, sobretot, en les vessants ètiques i religioses de la vida. És prou eloqüent el que deia Pau VIè «L’home contemporani escolta més de grat els testimonis que els mestres o, si escolta els mestres, és perquè són testimonis».

Durant aquests diumenges pasquals llegim els textos que ens descriuen repetidament les experiències viscudes pels deixebles de Jesús i les primeres comunitats cristianes, i com les compartien i com les testimoniaven.

Quantes vegades hem escoltat el bell relat evangèlic d’Emaús (Jo 15,1-8)! Ens presenta el procés que va de l’esperança a la desesperança, i el camí invers, cap a una nova esperança edificada damunt del fonament de la fe i la vivència. Dos deixebles: l’un té per nom Cleofàs; l’altre resta en l’anonimat, potser perquè en el seu lloc ens hi posem cadascun de nosaltres. Tots dos van de camí… Però, el camí dels deixebles d’Emaús és de tornada cap a casa, decebuts. No era raonable posar l’esperança en Jesús, condemnat a mort, fracassat.

Jesús Ressuscitat s’acosta i camina amb ells, però els seus ulls estan impedits i no el poden reconèixer.

Quantes vegades Jesús camina al nostre costat en el dia a dia i no el sabem veure!

Quantes vegades prou hi ha testimonis d’esperança, i no els sabem veure, o mirem cap a un altre cantó!

“Nosaltres esperàvem” li diuen en passat. Malament, quan un diu “esperàvem”, vol dir que ara ja no esperen. Jesús els obre el sentit de les escriptures: “se’ls abrusa el cor”, se’ls remou el cor. El reconeixen en partir el pa. Què remou o crema en els nostres cors per mirar positivament, estimant, fent el bé?

Per la fe, la vivència cristiana ha de potenciar les nostres esperances i els nostres compromisos. Com per retornar a la vida de família, a les ocupacions, als nostres neguits, a la vida de cada dia… més refets, motivats, actius, esperançats, servidors.

Aquesta la setmana, tan nostrada, celebrem els nostres patrons, Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat. Encomanem-nos-hi per viure més coratjosos i esperançats, bo i esvaint desànims.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: