PARAULA DE DÉUDilluns 24 Abril 2023

Paraula de Déu

Joan 15,1-8

Jesús va dir als seus deixebles:
Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més. Vosaltres ja sou nets gràcies al missatge que us he anunciat. Estigueu en mi, i jo estaré en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi. Jo sóc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú se separa de mi, és llençat fora i s’asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La imatge del cep veritable, que presenta Jesús a l’Evangeli de Joan, és en el fons una imatge de l’enamorament. Com Jesús amb el Pare, veritable vinyater, som cridats a viure i romandre, com els sarments, en comunió amb Ell. Una comunió d’enamorats.

• De fet, el que Jesús vol desvetllar en nosaltres és que conreem aquest desig de romandre fidelment apassionats a aquest amor que el Pare ens té, un amor sempre creixent que albira, sempre més enllà, una comunió plena.

• Quan romanem en fidelitat a aquest amor, Jesús ens diu que el fruït, el resultat, és una vida més gran. Vida més gran en primer lloc en cadascú de nosaltres que si ens deixéssim anar de la mà de Déu, restaríem com secs, sense vigor i sense nord. Vida més gran, en segon lloc, pel món, perquè un amor fidel d’aquest tipus és sempre bona noticia en un món sovint poruc, desencisat, desorientat o desconfiat. Vida més gran, en tercer lloc, per Déu mateix, perquè en aquesta fidelitat amant el que brilla és la seva glòria, el seu nom, la seva presència enmig nostre: quan restem fidels al seu amor i al fet de caminar amb ell per la vida, la seva glòria, la seva presència – ambdues discretes però reals – es fan més visibles. I això és bo per un món on es perd l’esperança i l’expectativa d’un horitzó lluminós.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: