PARAULA DE DÉUDimecres 26 Abril 2023

Paraula de Déu

Mateu 5, 13-16

Jesús va dir als seus deixebles:
– Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi.
Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d’una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui et proposo una pregària diferent: una pregària amb els sentits més que no pas amb el cap o la raó. Imprimeix-te el text o memoritza’l. Fem servir poc la memòria i antigament era així com es transmetia la Paraula.

• Prega amb el gust: durant el dia i en el moment dels àpats, fes atenció al menjar. Massa vegades ens passa desapercebut aquest moment tan important. El menjar no és només consumir calories i agafar forces, és també un acte amb moltes altres connotacions. Assaboreix-lo, nota si és dolç o salat, si és bo o dolent… Un menjar gustós és també motiu de felicitat. Hem d’aprendre a assaborir les coses bones de la vida. Un menjar que no té gust de res, o només gust de plàstic no ens aporta res.

• Prega amb la vista: en una habitació comença en foscor total. En el nostre món això no és fàcil. Sempre hi ha algun botó encès (una ràdio, un despertador). Al cap d’una estona encén una espelma i mira com al meu voltant apareixen les formes, com la llum té una gradació des del centre de l’espelma fins a un lloc més allunyat…. Contemplo la llum….

• Després de fer una o les dues experiències, llegir de nou les paraules de Jesús. Potser ara em serà més fàcil entendre i sentir la seva crida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: