PARAULA DE DÉUDivendres 28 Abril 2023

Paraula de Déu

Joan 6, 52-59

Els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien:

-Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?

Jesús els respongué:

-Us ho ben asseguro: si no mengeu la carn del Fill de l’home i no beveu la seva sang, no teniu vida en vosaltres. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia. La meva carn és veritable menjar i la meva sang és veritable beguda. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi, i jo, en ell. A mi m’ha enviat el Pare que viu, i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi. Aquest és el pa que ha baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa, viuran per sempre.

Tot això, Jesús ho digué mentre ensenyava en una sinagoga, a Cafarnaüm.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Si haguéssim de dir què és l’essencial de la fe cristiana, què diríem? Moltes de les celebracions, dels ritus etc… s’expliquen més des de l’antropologia o de la fenomenologia de les religions que nos pas des de la fe en Crist.

• Jesús ens dona avui una clau, encara que la resposta continuï sent un misteri com ho va ser per als jueus del seu temps. La clau és la carn i la sang, l’essencial és l’encarnació.

• Participar de la vida del Crist a través de menjar la seva carn i beure la seva sang, és el que ens dona la Vida. I participar d’això no és un només un ritus que celebrem diàriament o setmanalment en l’eucaristia, sinó una acció permanent i quotidiana d’anar-nos configurant amb Ell, de transformar-nos en Ell.

• Déu s’ha fet carn, sang, paraula, gest… s’ha fet humanitat. I aquesta és la invitació que fa a tots els qui l’escolten: participar a fons d’aquesta humanitat divina, d’aquesta divina humanitat.

• Amb una promesa clara: “viuran per sempre”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: