PARAULA DE DÉUDissabte 29 Abril 2023

Paraula de Déu

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:
–T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar. Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els Evangelis sovint ens descriuen el context social en el temps de Jesús: per una banda està la gent senzilla capaç d’omplir-se el cor de joia, perquè el Déu que anunciava era el que anhelaven i necessitaven. També els malalts se’n refiaven i, animats per la seva fe, tornaven a creure en el Déu de la vida i tots intuïen que havien d’estimar com deia Jesús.

• Per contra, l’actitud dels “entesos” era diferent, ho veien com un perill. Els mestres de la llei no entenien que es preocupés tant del patiment de la gent i s’oblidés de les exigències de la religió.

• Un dia, Jesús va descobrir a tots el que sentia al seu cor. Ple d’alegria va pregar així a Déu: «Et dono gràcies, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has amagat aquestes coses a savis i entesos i les has revelat a la gent senzilla.»

• Sempre és igual. La mirada de la gent senzilla de cor, sol ser més neta. No hi ha tant interès rebuscat. Van a l’essència. Saben què és patir, sentir-se malament i viure sense seguretat.

• Aquesta gent senzilla és el millor que tenim a l’Església. N’hem d’aprendre els que ens podem donar d’entesos. Tenim el risc de racionalitzar, teoritzar i «complicar» massa la fe.

• Hem de procurar que no hi hagi tanta distància entre la nostra paraula i la vida de la gent.

• ¿Per què el nostre missatge resulta gairebé sempre més difícil i complicat que el de Jesús?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: