PARAULA DE DÉUDiumenge 30 Abril 2023

Paraula de Déu

Joan 10,1-10

Jesús va dir:
Us ho ben asseguro: el qui no entra per la porta al corral de les ovelles, sinó que salta per un altre indret, és un lladre i un bandoler. El qui entra per la porta és el pastor de les ovelles: a ell, el guarda li obre la porta, i les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom, i les fa sortir. Quan les té totes a fora, camina al seu davant, i elles el segueixen, perquè reconeixen la seva veu. Però si és un estrany, en comptes de seguir-lo en fugen, perquè no reconeixen la veu dels estranys.
Jesús els va proposar aquesta comparació, però ells no van entendre de què els parlava.
Per això Jesús continuà:
–Us ho ben asseguro: jo sóc la porta de les ovelles. Tots els qui han vingut abans de mi eren lladres i bandolers, però les ovelles no se’ls escoltaven. Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges. El lladre només ve per robar, matar i fer destrossa; jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En ocasions podem escoltar diverses veus al nostre voltant, moltes venen d’un món individualista, materialista i consumista voraç, que ens porta per un camí diferent al que el Senyor ens ofereix; així ens veiem temptats per un món de aparent felicitat. També poden influenciar-nos diferents espiritualitats, savieses, filosofies, gurus d’auto-ajudes, etc.; fins i tot, la religió malentesa pot manipular les fibres sensibles de les persones.

• Reconèixer la veu de Déu, dins d’aquest context, no és gens fàcil. ¿Com la puc reconèixer avui en la meva vida, dins de tot aquest “soroll” que m’envolta? ¿Veritat que reconeixem una veu perquè l’hem sentida moltes vegades?

• Doncs amb Jesús, passa el mateix: cal un enamorament amb el que ens diu cada dia, en cada situació, i també en les persones amb que ens anem trobant en el nostre camí vital, de tota mena i en totes les circumstàncies.

• Reconèixer la seva veu, vol dir tenir una relació personal i intima amb Ell, i alhora compartir aquesta relació també en comunitat, en la comunitat de fe que alimenta aquesta relació amb el Déu de la Vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: