ESCRIT DEL BLOCDilluns 1 Maig2023

Maig, mes de Maria

Us compartim un article sobre el mes de Maig, dedicat a la Verge Maria

Som al mes de maig, un mes que l’Església dedica particularment a la Mare de Déu, i en el qual els catòlics procurem tenir-la molt present i venerar de manera molt especial. En aquest mes procurem honorar la nostra mare i tenir detalls d’afecte amb Ella, potser més que en altres ocasions.

Per què els catòlics volem tant a la Mare de Déu? Què significa per a nosaltres la Mare de Déu? És molt bo que considerem aquestes preguntes perquè ens podria passar el que a tants ia tantes, que consideren a la Mare de Déu com una cosa pròpia de nens, una mena de una fada padrina, o una figura idealitzada, però que no existeix en realitat o que realment va existir, però està perduda en la història i en el record.

La Mare de Déu és la Mare de Déu, perquè és la mare de Jesucrist

* Benet XVI: «Maria rep amb goig l’anunci que serà mare de Jesús, el Fill de Déu fet home. L’autèntica alegria neix de la unió amb Déu «.

Mare de Déu i també és Mare nostra. Ens la va donar Jesús al Calvari. Moments abans de morir a la Creu, quan dirigint-se a Sant Joan li va dir: «Aquí tens la teva mare». I en Sant Joan estàvem representats tots els cristians. I segueix dient l’Evangeli que «des d’aquest moment, el deixeble la va acollir a casa seva». I això és el que han fet tantes generacions de cristians al llarg de més de vint segles: ficar a la Verge en les seves vides.

Per això són tantes les devocions marianes, per això sempre s’ha acudit a la Verge en les necessitats personals, com es va a una mare; per això se l’ha estimat i se l’ha venerat com es vol i es venera a una mare.

La Verge és Mare i una mare no li estranyen els egoismes dels seus fills. Sap que quan el nen va a ella, gairebé sempre, és per demanar. Però això no sembla que li desagradi: li permet donar curs a la seva cor de mare. A Maria tampoc ha d’estranyar que acudim a Ella, d’ordinari, demanant.

Mirar a Maria. Per estimar la Verge, per tractar-la, per ficar-la en la nostra vida, primer hem de conèixer-la, i per això hem de mirar-la. Mirar a la Verge perquè Ella és model de totes les virtuts i ens ha assenyalat el camí que hem de seguir per arribar a el Cel. El camí a vegades no és fàcil, però la nostra mare, que ja ho coneix, ens ajuda a recórrer-lo. Si mirem a Maria, sabrem mirar els altres amb els ulls de la Verge.

Maria és el camí per arribar a Jesús, qui busca a Jesús li troba en Maria. La verge Maria és el camí millor, el més breu i més segur, per arribar a Jesús. I no oblidem que la vida cristiana és precisament això: anar a Jesús: anar per l’oració i els sagraments, i tornar a Jesús pel penediment i la confessió.

Tractar a la Verge. De vegades ens preguntem que hem de fer perquè la Mare de Déu compti més en la nostra vida. La resposta ens ve de paraules de sant Josepmaria:

Amics de Déu, 142: Com es comporten un fill o una filla normals amb la seva mare? De mil maneres, però sempre amb afecte i amb confiança. Amb un afecte que discorrerà en cada cas per lleres determinats, nascuts de la mateixa vida, que no són mai una cosa fred, sinó costums entranyables de llar, petits detalls diaris, que el fill necessita tenir amb la seva mare i que la mare troba a faltar si el fill alguna vegada ho oblida: un petó o una carícia a l’sortir o tornar a casa, un petit obsequi, unes paraules expressives «

L’amor dels seus fills a la Mare de Déu s’ha manifestat al llarg dels temps a la pietat cristiana que ha omplert el món d’oracions a la Verge i de representacions artístiques i d’ermites i esglésies a tot arreu. Si hi ha alguna cosa que caracteritza els catòlics és el seu amor a la Mare de Déu i Mare nostra «

Devoció a la Mare de Déu: Les tradicionals pràctiques de pietat mariana- que no ha passat de moda, tot el contrari- i, especialment el Sant Rosari, és una arma poderosa en les nostres intencions. I tantes altres manifestacions d’afecte a la Verge: Anar a visitar-la a les ermites amb la Romeria; les tres avemaries de la nit, el Oh Senyora meva …, el Recordeu … l’Escapulari …

Ara som al mes de maig, que tradicionalment l’Església dedica a la Verge i vol amb això fomentar en els seus fills el tracte amb Ella, que és la Mare de Déu i mare nostra, que és al cel i vetlla per nosaltres, i escolta les súpliques que li dirigim, que intercedeix davant el tron de Déu per nosaltres i ens obté innombrables gràcies.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: