PARAULA DE DÉUDilluns 1 Maig 2023

Paraula de Déu

Mateu 13,54-58

Jesús va arribar a Natzaret, el seu poble, i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n’estranyaven i deien:
–D’on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster? La seva mare, ¿no és aquella que es diu Maria? Els seus germans, ¿no es diuen Jaume, Josep, Simó i Judes? I les seves germanes, ¿no viuen totes entre nosaltres? D’on li ve, tot això?
I no eren capaços d’acceptar-lo. Jesús els digué:
–Un profeta només és menyspreat al seu poble i a casa seva.
I no va fer allí gaires miracles, perquè ells no tenien fe.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Per aquelles estranyes paradoxes de què és plena la nostra vida, nosaltres cerquem Déu. Però, tanmateix, quan Ell s’apropa a nosaltres, no el sabem reconèixer i ens n’allunyem. “En aquell temps Jesús arriba a Natzaret, el seu poble”. Però la gent del seu poble n’estava ben estranyada, de la seva saviesa i del seu poder d’obrar miracles. No només se n’estranyava –això encara fóra bo: l’estranyesa, en efecte, pot ser l’inici de la saviesa. El que de fet passava és que la gent del seu poble se n’escandalitzava. El rebutjava. I Jesús no va fer cap miracle per la seva manca de fe. No hi ha res que sigui capaç d’inutilitzar –per dir-ho d’alguna manera- l’acció de Déu com la manca de fe, aquesta displicent autosuficiència de qui es creu que ho sap tot… sense saber res. “Ha vingut a casa seva i els seus no l’han acollit”. El tenien massa “apamat”… massa conegut… a Ell i a la seva parentela. Tant de bo que l’Esperit ens fes el do de saber trobar Déu en totes les coses –fins i tot, en les de cada dia- i totes les coses en Ell! I tant de bo, sobretot, que El sapiguem cercar i trobar en els més petits i en els més pobres… a Ell que ens va dir: “tot el que heu fet, o deixat de fer, a un d’aquests, per petit que fos, m’ho heu fet, o deixat de fer, a Mi”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: