PARAULA DE DÉUDimarts 2 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 10,22-30

Se celebrava a Jerusalem la festa de la Dedicació. Era l’hivern. Jesús es passejava pel recinte del temple sota el pòrtic de Salomó. Llavors els jueus l’envoltaren i li digueren:
–Fins quan ens tindràs en la incertesa? Si ets el Messies, digue’ns-ho obertament.
Jesús els respongué:
–Us ho he dit, però no ho voleu creure. Les obres que jo faig en nom del meu Pare donen testimoni a favor meu, però vosaltres no creieu, perquè no sou de les meves ovelles. Les meves ovelles escolten la meva veu. Jo les conec, i elles em segueixen. Jo els dono vida eterna: mai no es perdran, i ningú no me les arrencarà de les mans. Allò que el Pare m’ha donat val més que tot, i ningú no podrà arrencar res de les mans del meu Pare. Jo i el Pare som u.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquells jueus que estaven en el Temple un dia que feia mal temps li pregunten a Jesús que els aclarís els dubtes que deien que tenien. Era una manera de amagar les seves veritables intencions. Aquestes eren les de fer-lo caure en alguna contradicció o en alguna declaració que els pogués facilitar la denúncia en contra del Mestre. Jesús, que tenia molt clara la seva estratègia, els respon de forma transparent. “Jo us ho he dit, però no em voleu creure”. I per a major claredat els comunica la relació admirable que té amb els seus seguidors – les seves ovelles – que escolten la seva veu, i també les relacions essencials que té amb el Pare del Cel.

• A cops les nostres foscors sobre Jesús amaguen, més o menys conscientment, altres interessos. Per exemple quan Ell ens diu que no podem servir Déu i el diner, pensem que Ell no era economista, que cal entendre el que volia dir o el que l’escriptor sagrat va transmetre a la comunitat. En el fons voldríem un Jesús a la nostra mida que justifiqués el que fem, i no ens demanés massa canvis.

• Escoltem bé la seva Veu, amb confiança i fidelitat, que és la de Déu. L’Evangeli és Bona Nova, no la justificació del que ens interessa. Avui estiguem atents al Senyor, que de formes impensables vol parlar-nos a cau d’orella o en alguns de molts altaveus que trobem a diari. Orelles obertes i cor preparat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: