PARAULA DE DÉUDimecres 3 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 14,6-14

Jesús va dir a Tomàs:
–Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi. Si m’heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare. I des d’ara ja el coneixeu i l’heu vist.
Li diu Felip:
–Senyor, mostra’ns el Pare, i no ens cal res més.
Jesús li respon:
–Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m’ha vist a mi ha vist el Pare. Com pots dir que us mostri el Pare? ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo us dic, no les dic pel meu compte. És el Pare qui, estant en mi, fa les seves obres. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres. Us ho ben asseguro: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i encara en farà de més grans, perquè jo me’n vaig al Pare. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, jo ho faré; així el Pare serà glorificat en el Fill. Sempre que demaneu alguna cosa en nom meu, jo la faré.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A partir d’aquestes paraules tan taxatives: jo soc el camí, jo soc la veritat, jo soc la vida, la nostra persona entra en diàleg amb Jesús que ens parla tan vivament a través del text evangèlic.

• Per on Jesús serà camí, veritat, vida?

• Ens endinsem en el text d’avui, distingint-t’hi cinc moments. Ens trobem davant: la mirada, l’estada, el deixar treballar Déu en nosaltres, el treball propi i la petició d’ajuda.

• La comprensió de la Paraula es convertirà així en experiència personal, de forma que l’escriptura progressi en nosaltres perquè nosaltres progressem, com a fruit seu, en la Vida.

• Jesús ens convida a mirar: si m’has vist, has vist el Pare. Jesús ens convida a estar: jo estic en el Pare i el Pare està en mi. Jesús ens mostra com treballa Déu: és el Pare, qui estant en mi, fa les seves obres. Jesús ens convida a treballar: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i més grans! Jesús, finalment, ens promet que, en la pregària, com a resultat d’aquesta mirada, de l’estatge, del treball de Déu i nostre, serem escoltats.

• No és una brúixola per a caminants? Mirar Jesús, estar en Jesús, reconèixer Déu treballant amb els nostres braços, treballar nosaltres, pregar en la seva dimensió humil, sol·lícita.

• La Paraula és pa diari, camina en nosaltres, ens ajuda a buscar la Veritat i ens fa trobar la Vida. La connexió profunda amb el Pare Etern, per mitjà de Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: