PARAULA DE DÉUDilluns 8 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 14, 21-26

Jesús va dir als seus deixebles:

El qui m’estima és el qui té els meus manaments i els guarda; i al qui m’estima, el meu Pare l’estimarà i jo també l’estimaré i em manifestaré a ell.
Judes, no l’Iscariot, li pregunta:
– Senyor, què ho fa que et vulguis manifestar a nosaltres però no al món?
Jesús li respon:
– Qui m’estima, guardarà la meva paraula; el meu Pare l’estimarà i vindrem a fer estada en ell. El qui no m’estima, no guarda les meves paraules. I la paraula que escolteu no és meva, sinó del Pare que m’ha enviat.
Us he dit tot això mentre he estat amb vosaltres, però el Defensor, l’Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que jo us he dit, i us ho farà entendre.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui forma part del discurs de comiat de Jesús. Fins ara els deixebles formaven part de la comunitat de Jesús. Però ara Jesús anuncia que torna al Pare i els deixebles restaran sols, sense la presència física de Jesús. Com s´ho faran?

• I en aquest moment Jesús promet als deixebles la vinguda de l’Esperit Sant, Esperit defensor. Aquesta vinguda de l’Esperit es manifestarà a la Pentecosta amb els símbols de llengües de foc, vent i tempesta.

• Els cristians fem referència a l’Espert al senyar-nos, al credo, al glòria, etc. Però moltes vegades no copsem el sentit veritable de l’Esperit, que esdevé marginat a la nostra vida personal i eclesial. Gran part dels problemes del cristians i de l’Església son conseqüència de l’oblit de l’Espert.

• Sense Esperit Sant la vida cristiana es redueix a conceptes, a observança de ritus, a moralisme i preceptes. La manca de vivència teòrica i pràctica de l’Esperit te conseqüències molt negatives per les persones i l’Església: por, accedia, cansament, desànim, clericalisme, marginació i passivitat del laïcat, manca d’entusiasme, crítica demolidora a l’Església, manca d’esperança, juridicisme, recerca del poder, rigidesa, exterioritat, orgull i menyspreu d’altres religions, etc.

• En canvi l’Esperit present esdevé font de saviesa, bondat, alegria, comunitat i comunió, esperança sense límits, entusiasme, llibertar, novetat, audàcia apostòlica, etc. L’església no és una ONG sinó una comunitat trinitària, un poble en camí, sínode.

• Tots el cristians hem rebut l’Esperit al baptisme i altres sagraments, tots som germans i germanes, podem invocar al Pare-Mare nostre, tots junts caminem cap el Regne de Déu. L’Esperit sant no fa vaga mai ni a l’Església ni a la societat. Demanem que vingui a nosaltres la força i bondat de l’Esperit de vida i que renovi la faç de la terra

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: