PARAULA DE DÉUDimarts 9 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 14,27-31a

Jesús va dir als seus deixebles:
–Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s’asserenin i no temin. Heu sentit que us deia: «Me’n vaig, però tornaré a vosaltres.» Si m’estiméssiu, us alegraríeu de saber que me’n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho he dit ara, per endavant, perquè, quan això passi, cregueu. Ja no parlaré gaire més temps amb vosaltres, perquè arriba el príncep d’aquest món. No és que ell tingui poder sobre mi, però així el món sabrà que jo estimo el Pare i que faig el que el Pare m’ha manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’avui ens recorda uns moments molt emotius en les paraules de Jesús als deixebles. És el comiat de tres anys de treballar junts per evangelitzar el poble. Anys intensos, en els que el Mestre ha anat modelant el cor i la ment dels deixebles. Anys de notable intensitat. I molt aviat tot canviarà. Per Jesús, la passió; ells es dispersaran. En aquesta situació el que expressa el Senyor mitjançant les seves paraules és la bondat, l’amistat i la cura d’ells. Parla des del cor.

• “Us deixo la pau, us dono la meva pau”, “que s’asserenin els vostre cors, no us acovardiu”, “Me’n vaig, però tornaré”, ”us alegrareu de saber que me’n vaig al Pare”, “Ja no parlaré gaire més amb vosaltres”…

• Podem avui meditar i contemplar com escoltarien aquells estimats deixebles les paraules de Jesús.

• També podem des del més profund del nostre cor veure com ens arriben, dites per a nosaltres.

• I també com les podem escoltar en església de Jesús en aquests moments històrics.

• Per acabar mirem de fer un cordial col·loqui amb Ell.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: