PARAULA DE DÉUDijous 11 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 15,9-11

Jesús va dir als seus deixebles:

Tal com el Pare m’estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor. Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. 

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• “Si Crist no ha ressuscitat, la nostra fe és un fals miratge”. “Si l’esperança que tenim posada en Crist no va més enllà d’aquesta vida, som els qui fem més llàstima de tots els homes”, ens diu Pau. (1Co 15, 17-19)

• Però, així com a la primavera tot somriu i és ple de llum, tot el temps de Pasqua és un temps de consolació, d’alegria, i de retorn a la vida plena que ens porta el Crist.

• El crit que ressonà aquell divendres, no és desesperació. Aquell “Pare perquè m’has abandonat”no és un crit de queixa ni de desconfiança.

• Tot seguit sentim un altre crit, potser un murmuri al final de les forces: “Pare, en les teves mans confio el meu esperit”. Aquest nou murmuri ens confirma en la confiança mútua i l’amor de Pare i de Fill.

• Malgrat les mentides, les burles, el fals judici, els azots i la condemna: el fill segueix estimant el Pare, segueix confiant plenament.

• El Pare estima el Fill i Crist ens estima de la mateixa manera com ell estima al Pare.

• La seva kènosi, anorreament, ens ha exaltat, l’inhumanitat soferta, ens ha humanitzat plenament. Tornem a ser fills del Pare, germans de tots els germans.

• Al·leluia. Crist ha ressuscitat, ha fet totes les coses noves. I nosaltres també. Al·leluia!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: