PARAULA DE DÉUDissabte 13 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 15,18-21

Jesús va dir als seus deixebles:
–Si el món us odia, tingueu present que m’ha odiat primer a mi que a vosaltres. Si fóssiu del món, el món us estimaria com a cosa seva. Però vosaltres no sou del món: jo us he escollit del món, i per això el món us odia. Recordeu allò que us he dit: «El criat no és més important que el seu amo.» Si m’han perseguit a mi, també us perseguiran a vosaltres; si haguessin guardat la meva paraula, també guardarien la vostra. Tot això us ho faran per causa del meu nom, ja que no coneixen aquell qui m’ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Si l’evangeli d’ahir era ben consolador i només calia demanar al Senyor que es fes vida en nosaltres, el passatge d’avui ens recorda que aquesta Paraula de Vida no és ben acollida en el nostre món. Una dosi de realisme que evita que ens quedem als núvols: si a Jesús, la Paraula vivent i veritable, l’han rebutjat, el nostre món no l’ha acollit… ¿com ens pot estranyar que l’Evangeli sigui menyspreat o rebutjat també al nostre entorn?

• Malgrat tot, no es tracta d’entrar en un pessimisme vital o en un derrotisme. Ens anem acostant a Pentecosta, la festa que ens recorda que sense l’Esperit res no podem fer… Per això la lectura continuada dels Fets dels Apòstols d’aquest temps pasqual ens va mostrant com, malgrat les dificultats, la Paraula, el missatge de Jesús, la Bona Nova, es va obrint pas, malgrat tot…

• Potser aquest temps pasqual pot ser per a nosaltres també un temps de posar a prova la nostra confiança en la força de l’Esperit?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: