PARAULA DE DÉUDiumenge 14 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 14,15-21

Jesús va dir als seus deixebles:
Si m’estimeu, guardareu els meus manaments, i jo pregaré el Pare, que us donarà un altre Defensor perquè es quedi amb vosaltres per sempre. Ell és l’Esperit de la veritat, que el món no pot acollir, perquè no és capaç de veure’l ni de conèixer-lo: sou vosaltres qui el coneixeu, perquè habita a casa vostra i estarà dins de vosaltres. No us deixaré pas orfes; tornaré a vosaltres. D’aquí a poc temps, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu, perquè jo visc, i vosaltres també viureu. Aquell dia, coneixereu que jo estic en el meu Pare, i vosaltres en mi, i jo en vosaltres. El qui m’estima és el qui té els meus manaments i els guarda; i al qui m’estima, el meu Pare l’estimarà i jo també l’estimaré i em manifestaré a ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Mentre els evangelis sinòptics parlen de “seguir”, l’evangeli de Joan parla, preferentment, d’ «estar», d’ «estar en». De fet, si ho mirem bé, no hi ha oposició entre una manera de parlar i l’altra. El que hi ha és, més aviat, complementarietat. «Estar en» implica una alta intimitat. És com si la persona que estimem ens “habités”, encara que no necessàriament estiguem contínuament pensant en ella… i encara que, geogràficament, ens trobem lluny d’ella. De fet, aquesta és la vida íntima de la Santíssima Trinitat -tal com nosaltres la podem copsar, des de la nostra pobresa i limitació. El Pare “està en” el Fill i el Fill “està en” el Pare. Amb un lligam que res ni ningú no podrà mai trencar. Un lligam personal -que anomenem l’Esperit Sant. ¡Vet ací les meravelles que fa l’Amor! Però “l’Amor no s’ha de posar només en les paraules sinó, sobretot, en les obres” (ens diu Ignasi de Loiola”). És per això que aquest Amor ens porta al seguiment (“per tal que més l’estimi i el segueixi” -ens fa pregar Ignasi de Loiola). De fet, també Joan parla de “guardar els manaments”, de “tenir els manaments i guardar-los”. I per “manaments” entenem les exigències de l’Amor. Així ho feien els cristians de la primeria -avui la primera lectura ens parla del diaca Felip i de les seves guaricions i de l’alegria que aquestes guaricions portaven a la gent. Així també ens exhorten a fer-ho nosaltres: obreu sempre el bé, observant una bona conducta -ens recomana Pere- encara que això ens porti sofriment… D’aquesta manera donarem raó de la nostra esperança -no només de paraula, sinó també amb obres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: