PARAULA DE DÉUDilluns 15 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 15,26 – 16,4a

Jesús va dir als seus deixebles:
Quan vingui el Defensor, l’Esperit de la veritat que procedeix del Pare i que jo us enviaré des del Pare, ell donarà testimoni de mi. I també vosaltres sereu testimonis, perquè heu estat amb mi des del principi.
Us he dit tot això perquè no sucumbiu en la prova. Us expulsaran de les sinagogues; més encara, ve un temps que els qui us matin es pensaran que donen culte a Déu. Tot això ho faran perquè no ens han conegut ni al Pare ni a mi. Us he dit tot això perquè, quan arribi aquell temps, recordeu que ja us ho havia predit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• “Ve el moment que els qui us matin es pensaran fer un homenatge a Déu”. Matar el proïsme “en nom de Déu”… Sembla com si estiguéssim parlant de comportaments irracionals que han tingut lloc a l’antigor… però, malauradament, no cal recular massa en el temps per a trobar-ne exemples i casos. Ben recents són. Ens esfereeix només de pensar que això pugui ser així! I ens esfereeix encara més de saber que, de fet, ho ha estat! I no s’hi val a dir que això només és cosa dels “altres”. Tot llegint la nostra història com a Església ens podem adonar que no podem rentar-nos les mans, com si això no hagués passat mai entre nosaltres. Aquí s’escauen les paraules de Jesús: “qui estigui sense pecat, que tiri la primera pedra”. Tot això ha ocorregut, i ocorre, “perquè no han conegut ni el Pare ni a mi”, o sigui, perquè no han conegut l’Amor, ja que Déu és Amor, Pare que sempre perdona i està a l’aguait per a veure si torna el fill perdut. Ni han conegut Jesús, que va morir a la creu tot demanant perdó per als seus botxins: “perdona’ls, Pare, perquè no saben el que fan”. Jesús ens diu que davant de situacions com aquestes ens cal no cercar altra defensa que la del Defensor, és a dir, la defensa de l’amor, la de no tornar mal per mal, sinó bé per mal… I demanar que Déu obri el cor dels qui així actuen perquè el diàleg, la tolerància i, sobretot, l’Amor s’imposin sempre i a tot arreu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: