PARAULA DE DÉUDimarts 16 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 16,5-11

Unpublished

Jesús va dir als seus deixebles:
Ara me’n vaig al qui m’ha enviat, i cap de vosaltres no em pregunta on vaig, encara que teniu el cor ple de tristesa perquè us he dit això. Amb tot, us dic la veritat: us convé que me’n vagi, perquè, si no me’n vaig, el Defensor no vindrà a vosaltres; en canvi, si me’n vaig, us l’enviaré. I quan ell vindrà, posarà el món en evidència pel que fa al pecat, a la justícia i a la condemna: pel que fa al pecat, perquè no creuen en mi; pel que fa a la justícia, perquè me’n vaig al Pare, i ja no em veureu més; i pel que fa a la condemna, perquè el príncep d’aquest món ja ha estat condemnat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La vida està teixida de benvingudes i d’acomiadaments, d’abraçades i de separacions… No podem rebre, si el nostre espai no està disponible per acollir la novetat. Viure aferrats a allò que ens dona seguretat ens portaria a viure ofegats, perquè la vida és desplegament.

• Jesús convida als seus deixebles a viure el repte de la confiança… Si no aprenen a amollar, si viuen aferrats a la “forma” del Jesús històric, no podran obrir-se a la nova Presència del Ressuscitat, que per nous camins i experiències seguirà acompanyant els deixebles com a Presència segura.

• Ell continuarà amb els deixebles, i amb nosaltres, com a Defensor, com aquell que ens protegeix, ens guarda, ens cuida, però que també ens empeny amb energia i coratge per arriscar les nostres vides en l’amor, el signe més concret i més gran de la Presència de Jesús.

• Acomiadar-se pot portar tristesa, dolor… ens pot generar resistències, però l’acceptació serena i confiada de la necessitat de dir adéu, farà possible un nou espai més ampli per acollir la realitat, els germans… la presència amagada i real de Jesús Ressuscitat bategant en el cor de la vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: