PARAULA DE DÉUDijous 18 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 16, 16-20

Jesús va dir als seus deixebles:

-D’aquí a poc temps ja no em veureu, però poc després em tornareu a veure.

Llavors alguns dels seus deixebles es digueren entre ells:

-Què significa això que ens diu: «D’aquí a poc temps no em veureu, però poc després em tornareu a veure»? I què vol dir: «Me’n vaig al Pare»?

I anaven preguntant-se:

-Què vol dir: «D’aquí a poc temps»? No sabem pas de què parla.

Jesús sabia que volien interrogar-lo, i els digué:

-Vosaltres us pregunteu sobre allò que us he dit: «D’aquí a poc temps no em veureu, però poc després em tornareu a veure.» Doncs us ben asseguro que plorareu i us doldreu, mentre que el món s’alegrarà. Vosaltres estareu tristos, però la vostra tristesa es convertirà en alegria.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La lectura parcial d’aquest capítol de l’evangelista Joan fa que el relat d’avui tingui l’aparença d’una endevinalla. Què està intentant dir el Mestre als seus deixebles amb aquestes frases?

• Al llarg dels segles, els teòlegs han fet un gran esforç per acostar-se al misteri Trinitari de Déu. Intentant resoldre l’endevinalla han anat formulant diferents construccions conceptuals que vinculen les tres persones divines.

• Jesús, tampoc no ho posa fàcil als seus deixebles com podem observar amb les seves preguntes.

• Què en podem interpretar? Amb les seves paraules Jesús ens convida a obrir-nos al Misteri de Déu i ho fa des de la pròpia experiència de Déu. Convida els seus seguidors a relacionar-se de manera confiada amb Déu Pare, a seguir fidelment els seus passos de Fill de Déu encarnat i a deixar-nos guiar i encoratjar per l’Esperit Sant.

• Confiança, seguiment i deixar-nos guiar. Qui és capaç d’interioritzar i adoptar aquests elements en la seva missió podrà potser al seu dia entendre i comprendre les últimes paraules d’aquest passatge: “Vosaltres estareu tristos, però la vostra tristesa es convertirà en alegria”.

• Des del silenci de la pregària puc demanar ara la llum per mirar d’acollir i interioritzar aquest Misteri.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: