PARAULA DE DÉUDivendres 19 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 16,20-23a

Jesús digué als seus deixebles:
– Doncs us ben asseguro que plorareu i us doldreu, mentre que el món s’alegrarà. Vosaltres estareu tristos, però la vostra tristesa es convertirà en alegria. La dona, quan ha d’infantar, està afligida, perquè ha arribat la seva hora; però així que la criatura ha nascut, ja no es recorda més del sofriment, joiosa com està perquè en el món ha nascut un nou ésser. També ara vosaltres esteu tristos, però el vostre cor s’alegrarà quan us tornaré a veure. I la vostra alegria, ningú no us la prendrà. Aquell dia no em fareu cap més pregunta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquesta és una lectura pròpia del temps de Pasqua.

• Pasqua: pas d’una vida a una altra. D’esclaus a lliures (Pasqua jueva). De mort a Resurrecció (Pasqua cristiana).

• Pas del dolor a l’alegria, però no pas una alegria qualsevol, sinó l’alegria cristiana basada en l’esperança, “alegria esperançada” fonamentada en aquest horitzó que ha de venir.

• Jesús sap escollir el símil per fer-se entendre i posa la dona al centre com a exemple: el seu esforç i dolor a l’hora d’engendrar una nova vida; l’alegria posterior pel futur que comença i el vincle d’amor originat.

• I aquest amor revestit de futur serà ja una alegria que ningú no podrà fer oblidar.

• El pas del Jesús Crucificat al Jesús Ressuscitat comporta un viatge, un trànsit i un retrobament posterior. Un escenari en què no caldrà preguntar-se més coses.

• Jesús ho va experimentar així.

• I jo? La vida que se’m dóna és aquest regal que un cop obert em permet fer la meva pròpia experiència …

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: