PARAULA DE DÉU

Divendres 26 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 21, 15-19

Jesús s’aparegué als deixebles vora el llac de Tiberíades. Quan hagueren menjat, Jesús va preguntar a Simó Pere:

-Simó, fill de Joan, m’estimes més que aquests?

Ell li respongué:

-Sí, Senyor, tu saps que t’estimo.

Jesús li diu:

-Pastura els meus anyells.

Per segona vegada li pregunta:

-Simó, fill de Joan, m’estimes?

Ell li respon:

-Sí, Senyor, tu saps que t’estimo.

Jesús li diu:

-Pastura les meves ovelles.

Li pregunta Jesús per tercera vegada:

-Simó, fill de Joan, m’estimes?

Pere es va entristir que Jesús li preguntés per tercera vegada si l’estimava, i li respongué:

-Senyor, tu ho saps tot; ja ho saps, que t’estimo.

Li diu Jesús:

-Pastura les meves ovelles. T’ho ben asseguro: quan eres jove et cenyies tu mateix i anaves on volies, però a les teves velleses obriràs els braços i un altre et cenyirà per portar-te allà on no vols.

Jesús va dir això per indicar amb quina mort Pere havia de glorificar Déu. Després d’aquestes paraules, Jesús va afegir:

-Segueix-me.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Podem veure com durant el temps de la Resurrecció els autors dels Evangelis fan notar a l’oient de la Paraula que el ressuscitat és el mateix Jesús que temps abans havia fet camí amb ells i havia estat caminant i compartint la seva vida.

• En aquest cas trobem un fragment de l’íntim diàleg entre Jesús i Pere. Les 3 negacions de Pere havien de ser compensades per 3 afirmacions de fe. Però no són afirmacions de fe buides i automàtiques sinó que van acompanyades d’una missió. Jesús envia Pere a pasturar les ovelles. A aquell qui l’havia negat, ara el Crist li confia la missió de fer-se càrrec del seu ramat.

• Però en aquesta missió el Crist li recorda a Pere que el seguiment comporta dificultat. I és que la Resurrecció no ens pot fer perdre de vista la realitat de la Creu. És un bon moment per demanar-li al Senyor lucidesa per tal de seguir-lo en els moments de dificultat així com l’hem seguit en aquells altres de més bonança.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: