PARAULA DE DÉU

Dissabte 27 Maig 2023

Paraula de Déu

Joan 21, 20-25

Pere es va girar i veié que darrere venia el deixeble que Jesús estimava. Era aquell que durant el sopar s’havia reclinat sobre el pit de Jesús i li havia preguntat: «Senyor, qui és el qui et traeix?» Pere, en veure’l, diu a Jesús:
– Senyor, i d’aquest, què en serà?
Jesús li respon:
– Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir? Tu segueix-me.
Així va córrer entre els germans el rumor que aquell deixeble no moriria, però Jesús no li va pas dir que no moriria, sinó: «Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir?»
Aquest és el deixeble que dóna testimoni de tot això. Ell ho ha escrit, i sabem que el seu testimoni és digne de crèdit.
Jesús va fer encara moltes altres coses. I si algú volgués escriure-les una per una, em sembla que els llibres que es podrien escriure no cabrien en el món sencer.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’enigmàtic diàleg entre Jesús i Pere requeriria de tota una explicació exegètica molt relacionada amb la comunitat que hi ha darrera la redacció de l’Evangeli de Joan. No ens hi aturarem. Atura’t no obstant amb l’enèrgic «Tu segueix-me» de Jesús a Pere. Sovint posem al nostre seguiment massa condicions i mediacions. A la crida personal li posem excuses, llençant pilotes fora: «però si som quatre», «jo ja estic disposat ja, però i els altres», «vols dir que no estem fent el préssec», «amb aquesta Església no anem enlloc»… Son excuses que palesen en el fons la nostra manca de confiança i el desig d’anar sempre sobre segur: quan tot sigui com crec que ha de ser, quan tingui tota la informació i ho controli tot llavors em decidiré. El «Tu segueix-me», és una crida personal que exigeix d’una resposta personal. No exempta de dubtes, però sobretot arrelada en la profunda confiança i en el profund amor personal a Crist del qual ahir parlàvem. «M’estimes?»

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: